Piletina je savršeno pečena na roštilju kad središnji dio mesa doseže temperaturu od 73 Celzijeva stepena…

1. Ne zaboravite na marinadu Meso će imati bolji okus ako ga prije stavljanja na roštilj mariniramo u kombinaciji ulja i začina barem nekoliko sati, a idealno bi bilo večer prije pečenja. Piletina se izvrsno sljubljuje s medom, limunom, bijelim lukom, senfom, biberom, crvenom paprikom, timijanom, ružmarinom i majčinom dušicom. Marinada će podariti bolji okus bilo kojem dijelu mesa, a posebno je važna kada grilamo pileća prsa, koja su inače nemasna te nemaju mnogo okusa.

Sponzorisani sadrzaj

2. Nemojte peći nejednake komade mesa Nejednaki komadi mesa zahtijevaju različitu termičku obradu, što je posebno nezgodno kada pečemo roštilj. Da biste izbjegli komade piletine koji su s jedne strane isušeni i prepečeni, a s druge strane sirovi, ujednačite komade koje stavljate na roštilj. Pileća prsa možete izravnati čekićem za meso prije pečenja. Za pečenje na roštilju posebno je izazovan zabatak. Najbolje bi bilo odvojiti batak od zabatka prije pečenja, ili ga otkoštiti ako želite biti sigurni da će biti dobro pečen.

3. Ne udaljavajte se od roštilja Piletinu je lako presušiti i prepeći na roštilju, pa stalno treba biti u blizini i provjeravati je. Ako niste vješti u procjenjivanju pečenosti dodirnom prsta o površinu mesa, nabavite kuhinjski termometar. Piletina je savršeno pečena kad središnji dio mesa doseže temperaturu od 73 Celzijeva stepena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here